CÂT ŞI CUM PRIMIM?

Jun 9th, 2010 | Publicat de | Categorie: Alchimie Spirituală, Întâlniri, Colaborări, Medicină Sacră

 

Plecând de la un mesaj de pe blog este important să discutăm şi despre cât şi cum primim.

„Da, frumos mesaj! Întru totul de acord cu deschiderea! O menţiune am de făcut.
Mulţi dintre cei case abordează bioenergetica, în general (Yoga, Reiki, Inforenergetică) uită o Lege Universală: LEGEA DĂRUIRII. Simplist explicat, poate fi rezumat astfel: Dăruieşte ceea ce ai învăţat.
Învăţătura în ortodoxie este numită şi cunoscută sub numele “Predanie”, iar în popor, e sintetizată prin vorba “Dar din dar se face Rai.”
Din păcate, ceea ce am observat eu este că majoritatea celor care primesc iniţieri, uită să dăruiască şi se zvârlu în afaceri, vânzând Darurile primite pe bani grei. Aici este cauza acestor nenorociri multiple.
Explicaţia, e banală: O găsiţi în învăţătura lui ISUS: (Matei) “În dar aţi primit, în dar să daţi!”
Cine o încalcă, o face pe propria răspundere şi cu consecinţe imposibil de evitat.
Cu stimă, Şerban”

E uşor să-i judecăm că primesc bani pe cei care fac terapii – bioenergeticieni, inforenergeticieni, şa.  Se dă exemplul predaniei din ortodoxie insinuându-se că probabil ar trebui ca aspectele spirituale să fie complet gratuite. Atunci de ce preoţii primesc salariu? De ce pe lângă salariul primit de la stat – deci tot de la noi, care este mare pentru cât lucrează, mai strâng de la enoriaşi şi sume suplimentare pentru a-şi completa salariul?  De ce iau în plus bani când fac slujbe pentru naşteri, nunţi, înmormântări… ?

Când judecăm ne facem rău şi nouă. Pentru a putea să nu mai judecăm ne ajută mai întâi să înţelegem ce se face.

Este important pentru că omenirea trece printr-o perioadă foarte grea să înţelegem efectele medicinii, psihologiei, terapiilor, religiei…  Ceea ce trebuie văzut este efectul a ceea ce fac medicii, terapeuţii şi preoţii…

Ce se face?

Ca să înţelegem mai uşor putem face o comparaţie. Fiecare dintre noi ne asemănăm cu un copac al cărui rădăcină, trunchi şi prima parte a crengilor sunt formate de corpul subtil; corpul fizic corespunde vârfului crengilor.

Medicina clasică se ocupă de corpul fizic ca şi cum ne-am ocupa de vârful crengilor unui copac. Dr. Bruce Lipton, creatorul epigeneticii, ne spune plastic că atunci când luăm o pastilă pentru a ne face bine, fără să avem grijă şi de sufletul nostru, este ca şi cum am deşuruba un bec din bordul maşinii care ne atenţionează să avem grijă de sufletul nostru că să nu vedem că maşina e în avarie. Este important să înţelegem  medicina ca pe o medicină de urgenţă şi să ne folosim ca atare de ea. În caz contrar are efecte dezastroase asupra evoluţiei umanităţii. Se cheltuiesc pentru aceasta bani mulţi şi cu eficienţă mică. Interesele companiilor farmaceutice amplifică dezastrul. Putem ajunge să dăm toţi banii pe medicamente şi oamenii să ajungă tot mai bolnavi. Dar sunt şi cadre medicale armonioase care prin simpla lor prezenţă ajută la vindecarea sufletelor celor care ajung la ei.

Psihologia ar trebui să se ocupe de sufletul omului. Dar neavând alte mijloace, datorită nivelului actual al oamenilor, caută să se ocupe de suflet  prin intermediul minţii. Chiar dacă nu este aplicată în situaţiile dure, datorită nivelului celor care o practică, efectele asupra evoluţiei umanităţii sunt mai bune decât ale medicinii clasice.

Cei care fac terapii caută cu mijloacele specifice să facă bine oamenii. Fac aceasta pentru că nu sunt încă pe nivelul de armonie corespunzător încât ceilalţi oameni să se facă bine prin simpla lor prezenţă sau prin simpla legătură a oamenilor cu ei. Terapiilor li se spune complementare pentru că datorită nivelului lor de armonie atâta se poate face. Dar influenţa terapiilor asupra viitorului umanităţii îl văd mai benefic decât al medicinii clasice şi al psihologiei.

Influenţa a cca jumătate din preoţi o văd benefică. Este important ca dacă simţim nevoia să mergem la preoţi să mergem la cei cu har. Cu cât sunt mai armonioşi cu atât vine mai frumos ajutorul şi prin intermediul lor şi ajutorul poate veni pe nivele mai înalte, ca linie generală, decât în cazul doctorilor, psihologilor sau terapeuţilor…

Este important totuşi ca cei care ne ocupăm de ceilalţi ca medici, psihologi, terapeuţi, preoţi… s-o facem din chemare şi să fim cât mai armonioşi. Dacă ne ocupăm şi nu suntem armonioşi nu facem altceva decât să-i  încărcăm  pe ceilalţi de dizarmoniile noastre. Pe de altă pare dacă nu suntem armonioşi şi ne ocupăm de ceilalţi ne încărcăm şi pe noi şi pe cei apropiaţi de probleme preluate de la cei de care ne ocupăm.

Observ că e suficient să fiu în legătură cu oamenii pentru ca să aibă şanse să se facă mai bine ei şi cei apropiaţi lor. Observ că aceleaşi efecte încep să fie tot mai puternice şi în jurul celor cu care încep să „lucrăm” împreună. Cu cât suntem mai armonioşi poate ajunge mai bine ajutorul de la Întreg, de la Dumnezeu Tatăl, la cei care au nevoie de el. Şi se poate ieşi şi din situaţii care medical clasic nu au nici o soluţie şi aceasta printr-o vindecare reală, prin vindecare sufletului….

Cât se primeşte?

În primul rând mă bucur că tot mai mulţi pot primi ajutorul prin intermediul blogului ceea ce se vede şi din mesajele primite. O confirmare deosebită în acest sens este cazul femeii care nu mai aude de peste 10 ani şi prin intermediul blogului a ajuns la starea de bucurie şi ulterior i s-a îmbunătăţit mult şi relaţia cu băiatul. Sunt persoane ajunse la nivel de maestru în mai multe ramuri de reiki, cheltuind bani mulţi pentru aceasta, care simt cum prin intermediul blogului se lucrează mai puternic decât prin reiki.  Şi acest ajutor este accesibil oricui şi e gratuit.

Eu am început prin a mă ocupa gratuit de oameni şi  mi-am pus întrebarea dacă este bine să primesc sau nu bani. Dar am văzut că dacă mă ocup de ei gratuit nu se pot deschide să primească ceea ce ar trebui să primească de la Dumnezeu Tatăl.  Este bine să înţelegem că este important  şi să dăm şi să primim. Abia atunci suntem întregi. Trebuie înţeles că nu fac ceva pentru bani – banii sunt o rezultantă.

Se pune întrebarea dacă primesc mult de la cei cu care se lucrează direct. Prima şedinţă de la distanţă este cea mai mare pentru a se pune omul pe cale. Femeile îmi spun că plătesc mai mult când îşi fac unghiile decât pentru prima şedinţă. La o şedinţă  de la distanţă curentă, care era de 10 min o femeie îmi spunea că fusese la un medic care pentru acelaşi timp îi luase 120 lei, deci de 12 ori mai mult decât dădea pentru şedinţa mea care o ajuta foarte mult.

Pe fiecare îl ajută dacă-şi conştientizează contribuţia ca pe o  donaţie, deşi eu plătesc impozitele legale. Contribuţia fiecăruia şi programul de colaborare este în funcţie de posibilităţile fiecăruia. Pentru cei cu venituri mai mici donaţia este, deocamdată, de numai 10 lei pentru o şedinţă până la 10 min şi câte un leu pentru fiecare minut în plus pentru că la acest nivel li se poate deschide lor sufletul. Pentru cei cu venituri mai mari, care poate nici nu bagă în seamă 10 lei, contribuţia trebuie să fie corespunzătoare pentru a se putea deschide cu sufletul…

Cea mai bună variantă este participarea la şedinţele de grup la care contribuţia este de 50 lei şi se lucrează împreună cca 3 – 5 ore, în funcţie de mărimea grupului. Pentru cine vrea şedinţe directe individuale contribuţia este de 100 lei.

Când oamenii vor fi pregătiţi se vor ţine şi prezentări publice în care fiecare va contribui cu cât va putea pentru acoperirea cheltuielilor cu sala… Deocamdată numai pentru săli trebuie plătit de la 200 lei în sus…

Este important că cine nu are posibilităţi materiale poate primi ajutor prin intermediul blogului şi a materialelor tipărite. Când lucrăm împreună fiecare contribuie cu cât poate, programul de colaborare fiind stabilit şi în funcţie de „donaţia” fiecăruia.

Cu Lumină şi Iubire, Ioan  5 Comentarii pentru articolul “CÂT ŞI CUM PRIMIM?”

 1. ciornovalic constanta says:

  Va rog mult sa-mi transmiteti daca se pot invata tehnici de sacroterapie la distanta si cine organizeaza. Am urmat cursuri de bioterapie si infoenergie gr 3. Sacroterapia ,cred ca reprezinta o traire in lumina. Va doresc sa faceti mult bine si Bunul Dumnezeu sa va poarte de grija.Constanta

  • ioan says:

   Ma poţi apela să văd ce doreşti. Aşa cum vezi cei cu care ajung să colaborez primesc ajutorul să înveţe să trăiască tot mai frumos în armonie, în Lumină şi Iubire Divină, să se bucure tot mai mult de fiecare clipă. Şi aceasta se face de la distanţă “în planul fizic”, nu trebuie să-i strâng de prin toate colţurile lumii, şi tot mai apropiat în planul subtil….
   Cu Lumină şi Iubire, Ioan

 2. RODICA says:

  PRIMIM CAT DAM SI CHIAR MAI MULT !

  Am sa va dau exemplul primului maestru Reiki din Japonia,
  fondatorul terapiei de vindecare prin lumina universala
  (Reiki) care a hotarat sa vindece gratuit Un sat intreg de
  oameni saraci si bolnavi care ar fi murit pe rand daca nu
  erau ajutati. Mikao Usui a mers in satul acela si le-a spus
  oamenilor decizia sa de a-i vindeca pe toti , cerandu-le doar
  ca, dupa ce vor fi vindecati, sa se apuce de lucru pentru
  familia lor, ca sa nu mai fie muritori de foame copiii lor.
  Cu totii i-au promis ca asa vor face daca le va lua durerile
  si suferintele.

  Dr. Mikao Usui s-a tinut de cuvant, a lucrat de dimineata
  pana la apusul soarelui si dupa o luna i-a vindecat pe toti.
  Nu s-a odinhit, s-a hranit cu fructe si apa caci altceva nu
  era de gasit in satul acela. Le-a urat tuturor succese in
  munca pentru redresarea starii de saracie pura in care se
  aflau cu totii. Le-a promis ca va mai veni la ei peste o
  luna ca sa vada cum traiesc cand sunt sanatosi si ce au
  mai facut intr-o luna.

  Oamanii din sat i-au promis dr. Mikao Usui ca ii va gasi
  intr-o mare bogatie, ca vor sapa si vor cultiva pamantul,
  vor semana legume , vor creste animalele care nu mai erau
  hranite demult si ii va gasi intr-o stare de fericire si
  multumire pe toti.

  A trecut o luna si dr. Mikao Usui s-a tinut de cuvant si s-a
  intors in satul acela astaptand cu bucurie sa ii reintalneasca
  pe satenii pe care i-a vindecat, cateva sute de oameni. A
  fost cu totul socat sa gaseasca o mare harababura de oameni
  disperati, flamanzi care se certau, se bateau, urlau unii la altii ,
  barbati , femei si copii …neintelegand ce s-a intamplat.
  Cand l-au vazut, femeile si copiii au venit in fata Dr. Mihao
  Usui, plangand si spunandu-i ca barbatii si-au facut bautura
  din orez si nu au fact nimic altceva decat sa bea pana se
  imbatau si se culcau dupa ce se certau cu femeile
  lor …si le lasau sa se descurce singure cu copiii si cu tot ce
  puteau ele sa faca…ceea ce a mentinut starea de saracie lucie,
  bineinteles.

  Cand a vazut asa ceva, Dr. Mihao Usui s-a infuriat si a luat
  pe loc decizia sa nu mai vindece pe nimeni gratuit pentru
  ca oamenii nu pretuiesc absolut de loc munca lui, efortul lui,
  ba chiar dimpotriva, incep sa chefuiasca, sa se distrezeze,
  neglijandu-si familia cu tot cu copilasi, suflete pure si
  nevinovate.

  In acelasi moment a primit un mesaj de la Dumnezeu cum
  sa procedeze de atunci inainte cu acei oameni saraci de care
  Japonia era plina cu sute de ani in urma. Sa le ceara nu bani,
  caci nu existau bani atunci, ci obiecte facute de ei prin efort
  si creativitate sau munca fizica pentru el, Dr. Mihao Usui…
  toate calculate la nivelul egal cu efortul depus de maestru
  pentru fiecare dintre ei.

  Le-a comunicat oamenilor mesajul primit de la divinitate si
  decizia lui. Ei au fost de acord sa ii trateze din nou ca sa scape
  de alcoolemie, au jurat, s-au rugat de el cu lacrimi in ochi ca sa
  ii ajute, sa ii trateze din nou, pentru ultima data in starea de
  boala si saracie cumplita in care se aflau cu familiile lor.

  Fiecare dintre ei i-a promis lui Mikao Usui ca in perioada cat
  va locui cu ei in sat pentru a-i trata, fiecare va lucra pentru el
  de dimineata pana seara si ii vor da ce rezulta din munca lor:
  legume, fructe, haine cusute de ei, papuci din bambus impletit,
  palarii de soare, umbrele din frunze de palmier si cate altele.
  Unul dintre ei s-a oferit sa ii lustruiasca papucii in fiecare zi de
  cate ori sunt cu praf pe ei si sa il ajute cu orice ii cere de cand
  incepe tratamentul, dimineata devreme pana seara cand
  termina ultimul pacient, la apusul soarelui.

  Dr. Mikao Usui a fost de acord si pe langa aceasta le-a cerut ca
  si cu o luna in urma, sa se apuce de munca, sa nu mai vada
  leneveala in satul lor caci atunci el nu va mai veni sa ii salveze
  de la moarte, iar Dumnezeu nu ii va ierta daca nu cred in viata
  pe care le-a dat-o impreuna cu toate resursele naturale pe care
  sa le foloseasca pentru a trai sanatos si frumos ei si copiii lor ,
  sa fie fericiti caci scopul vietii este Bucuria si Fericirea !

  De data aceasta japonezii saraci din satul acela s-au tinut de
  cuvant si cand Dr. Mikao Usui a mai trecut pe la ei, totul era
  un rai pe pamant : flori pline de parfum te intampinau de cum
  de apropiai de sat, case curate, barbatii lucrau harnici , femeile
  la fel, munceau curat imbracate si cantand, iar copiii veseli se
  jucau in jurul casei sau ii ajutau pe parinti la diferite munci
  dupa puterile lor. Toti erau sanatosi, frumosi si fericiti.

  Bucuria si linistea sufleteasca li se asternuse in suflete si minte.
  Seara se rugau si multumeau lui Dumnezeu si dr. Mikao Usui
  pentru ajutorul pe care il primesc in fiecare zi, pentru
  bunastarea si fericirea lor.

  Referitor la bioenergiticienii din zilele noastre, terapeutii care
  vindeca prin diferite tehnici diferite boli, pot sa va spun din
  experienta personala ca harul la care face referire Serban,
  intr-un comentariu, nu este informatizat. Pentru a-ti dezvolta
  harul si a sti ce sa faci cu el, cum sa il folosesti pentru a vindeca
  oameni, trebuie sa inveti foarte mult de la cei care stiu si vor sa
  te ajute, in sensul ca ai nivelul spiritual destul de ridicat pentru
  a intelege ce te invata.

  Trebuie sa inveti si anatomia omului in unele tehnici…medicii
  invata anatomia si totul despre om in cel putin 6 ani si toti
  sunteti foarte de acord sa ii platiti si sa le duceti si cadouri
  pentru ca va prescrie chimicale care va ia durerea in scurt timp,
  dar niciodata nu vindeca doctorii cauza, ci doar efectul.

  Cine poate sa gandeasca , sa gandeasca ! Este foarte usor,
  Serban, sa cunosti toate detaliile corpului uman, toate organele,
  celulele, continutul si circulatia sangelui, neurolgie, psihologie,
  farmaceutica, metafizica, sinergie, legea atractiei universale,
  meditatii trans-cendentale, plante vindecatoare mii … si altele
  pe care eu le studiez de 7 ani si inca mai am de invatat infinit
  pentru ca si Universul; este infinit..???

  Serban nu a studiat nimic, nici macar sa verifice energia din
  corpul sau comparativ cu cea din jur. Hai, fa-o ! Fara sa iti
  explice nimeni nimic ! Ai de invatat multi ani pana ajungi
  sa vindeci un om de o singura afectiune. Nu ii mai da sfauri
  unui maestru international in vindecare cu lumina pe suflet,
  cum este domnul Ioan Munteanu ! Esti putin mult pe alaturi…

  Referitor la folosirea de catre Serban a unui citat din biblie,
  acolo e vorba despre ce a facut Dumnezeu si Isus, despre minunile
  lor, noi suntem doar fiinte umane care invatam cu ajutorul
  lui Dumnezeu sa ajutam si sa vindecam oamenii si mai ales
  sufletul lor lipsit de Ego. Harul este doar credinta noastra mai
  mare decat a altora si cu ajutorul ei unii isi dedica intreaga viata
  spre invatatura pentru a-i ajuta, vindeca pe ceilalti care nu cred
  in vindecari si autovindecari, dar care pot sa inceapa sa creada la
  orice varsta…in Dumnezeu si discipolii lui de pe pamant.

  Sacroterapia crestin ortodoxa este larg cunoscuta in lume, mai
  putin in Romania pentru ca romanii nu vor sa citeasca ceea ce ii
  ajuta sa sa vindece singuri…ce pot sa le fac decat si ii sfatuiesc sa
  caute un maestru spiritual bun, pe domnul Ioan Muntean sau un
  calugar cu har sau pur si simplu sa invete sacroterapia.

  In afara de Creator, nici un om nu se naste invatat, totul se plateste
  pentru invatatura, pentru orice bine ti se face, pentru orice bun
  intri in posesie, iar SANATATEA SI FERICIREA SUNT ESENTA
  VIETII !

  INVATATI SA VA IUBITI SI SA NU VA MAI DUSMANITI
  CI SA VA AJUTATI ! IUBIREA ESTE MEDICAMENTUL CEL MAI BUN.

  Daca doriti sa vorbiti cu mine si sa va ajut, ma puteti suna
  la tel: 0745-604040.

  In ce priveste legile societatii in care traim, acestea ne obliga
  sa ne facem firma pentru orice activitate desfasuram, sa platim
  taxe de cele mai multe ori mai mari decat noi primim…vezi
  taxa forfetara care ni se cere indiferent daca avem venit sau
  nu….va imaginati o asemenea lege ?

  Dura lex, sed lex ! Dumnezeu este singurul adevar ! Putini,
  din pacate , cred aceasta !

  Domnul Ioan Muntean va poate ajuta in orice situatie negativa
  aveti prin citirea bloguli acesta sau cautandu-l la telefon. Pe
  mine dansul m-a ajutat mau mult decat un an ca sa inteleg tot
  ce am dorit sa stiu. Am un articol in care descriu intalnirea mea
  cu dansul si experientele prin care am trecut…
  cu totul miraculoase !!!

  IN 2011 APROPIATI-VA MULT DE DUMNEZEU !

  LA MULTI SI FERICITI ANI !

  RODICA – CLUJ

 3. SEREA SOFITA says:

  Articolul este extraordinar de frumos de bun si cu multiple invataturi, dar acest dar…? de l ar citi cit mai multa lume si ar intelege ceva ar fi extraordinar ,dar sa avem speranta ca Dumnezeu le va lumina mintea si vor invata ceva,cit despre bani,nu sint adeptul lor dar totusi mentin o verticalitate a vietii cotidiene si a existentei de zi cu zi. Traim timpurile de rastriste ,iar banul joaca un rol important in viata omului ,intrucit nimic nu primim de la viata gratuit nici noi nu putem face munca patriotica cum spun eu,,o exceptie doua dar nu mereu,Traim in aceasta societate si n aceasta epoca mai ales atunci cind muncesti fara sa fii remunerat ajungi la decadere socio profesionala cea ce nu este corect, Remuneratia pentru munca prestata, profesionalismul fiecarui prestator,iar donatiile pentru invataturile colective, darurile intotdeauna au un pret, iar tu ca om trebuie sa te respecti, cum..? muncind corect dar fiecare munca are o rasplata, iar rasplata munci este banul, banul cistigat cinstit impune respect,o viata linistita si decenta.Asta inseamna munca, bani ,mincare, viata -lumina pe drumul vieti catre -DUMNEZEU.

 4. foarte bun articolul si la obiect

Lasă un comentariu

Vă recomand să parcurgeți

» De la Tatăl vine pacea...
» Terapia colectivă de la Buzău
» Sinteza Elementelor de Alchimie Spirituală
» Elemente de Alchimie Spirituală - Lucrarea completă